У п'яти областях через сильний вітер знеструмлені десятки населених пунктів

У п'яти областях через сильний вітер знеструмлені десятки населених пунктів

Оновлено
Укрінформ
В Україні через несприятливі погодні умови є знеструмлення у 5 областях. На Одещині та Хмельниччині знято мережеві обмеження на споживання електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Зокрема, на Закарпатті внаслідок посилення поривчастого вітру без електрики 12,3 тис. абонентів у 44 населених пунктах.

У Чернівецькій області через негоду знеструмлено майже 20 тис. точок обліку у 18 населених пунктах, на Івано-Франківщині - 3,6 тис. точок обліку у 11 н.п.

На Вінниччині внаслідок падіння уламків БпЛА знеструмлено 17 абонентів.

У Дніпропетровській області через ракетну атаку знеструмлено майже 1000 абонентів. В області діють аварійні відключення.

На Донеччині енергетики заживили понад 9 тис. точок обліку, які знеструмлювались через бойові дії. Водночас відключилось близько 8 тис. домогосподарств в 11 населених пунктах. Загалом без електрики залишаються 45 тис. точок обліку в 78 н.п.

Читайте також: На Криворіжжі й Харківщині діють обмеження на споживання електроенергії - Укренерго

У Запорізькій області енергетики відновили електропостачання 2,5 тис. абонентів, які знеструмлювались через технологічні порушення. Без електрики залишаються 3,7 тис. точок обліку в 50 н.п.

На Київщині через технологічні порушення на обладнанні газорозподільних мереж відключено від газу понад 700 споживачів приватного сектору у Ставищенському районі.

На Одещині знято мережеві обмеження споживання електроенергії.

У Сумській області через бойові дії без електрики залишаються 5,6 тис. точок обліку в 67 н.п.

У Харкові діють погодинні мережеві обмеження для 200 тис. споживачів. Енергетикам вдалося заживити 160 абонентів, знеструмлених внаслідок бойових дій. Водночас є нові пошкодження електромереж у трьох населених пунктах. В області тривалий час залишаються знеструмленими 15,3 тис. домогосподарств у 62 н.п.

У Херсоні залишаються відключеними майже 3 тис. абонентів. В області через бойові дії без електрики понад 28 тис. точок обліку в 45 н.п.

У Чернігівській області внаслідок бойових дій без світла залишаються 1,4 тис. точок обліку у 25 н. п.

Про знеструмлення також повідомили Тернопільська ОВА, АТ ”Чернівціобленерго” та АТ “Хмельницькобленерго” у Телеграмі.

«Через сильні пориви вітру на Тернопільщині зазнали пошкоджень 13 ліній електропередач. Станом на 10.00 перебої з електропостачанням у 39 населених пунктах (в 22 з них - частково)», - йдеться у повідомленні Тернопільської ОВА.

Чернівціобленерго інформують, що через шквальні пориви вітру по області є відключення в мережах 10/0,4 кВ, знеструмлені частково чи повністю 48 населених пунктів у Вижницькій, Глибоцькій, Кіцманській, Хотинській, Новоселицькій, Заставнівській дільницях. Зазначається, що частина споживачів у Садгірському мікрорайоні Чернівців також без напруги.

Читайте також: Шмигаль: Пошкодження енергетичної інфраструктури від нічної атаки є у шести областях

“Сьогодні, 29 березня, на Хмельниччині стрімкі пориви вітру спричинили аварійні відключення. Обірвані проводи та навіть повалені опори енергетики відновлюють, не зважаючи на мокрінь та дощ”, - йдеться в повідомленні АТ “Хмельницькобленерго”.

Зазначається, що знеструмлено 96 населених пунктів, з них – 56 частково. Найбільше відключень - у громадах південної частини області. До аварійно-відновлювальних робіт залучено понад сотню робітників та 38 одиниць техніки.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні в п'ятницю, 29 березня, пройдуть дощі, пориви вітру до 20 м/с, температура вдень 11-16° тепла, на півдні країни до 20°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-