Австралійські військові вивчали українську, щоб готувати бійців ЗСУ

Австралійські військові вивчали українську, щоб готувати бійців ЗСУ

Фото
Укрінформ
Австралійські військові, які є учасниками міжнародної операції KUDU, вивчали українську, щоб навчати бійців ЗСУ. Такі курси для них організували викладачі української школи міста Аделаїда.

Про це повідомляє Рівненська обласна рада, передає Укрінформ.

«Австралійські військові вивчали українську, щоб навчати наших бійців», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що представників української діаспори запросили на базу Королівських військово-повітряних сил перед тим, як військові вирушать до Великої Британії, де навчатимуть бійців ЗСУ в рамках міжнародної операції KUDU.

Під час зустрічі представники української релігійної громади спільно з капеланом благословили військових на їхню місію та освятили синьо-жовті хрестики й значки, передані з Рівненщини. Українським захисникам вони передадуть і листи підтримки від дітей, які навчаються в українській школі міста Аделаїда. В облраді інформують, що викладачі цього навчального закладу організували курси української мови для учасників операції KUDU, щоби ті могли швидше налагодити комунікацію з військовими ЗСУ.

Щодо значків, то на них зображені лелеки, які тримають на крилах прапори України й Австралії. Їх до Австралії передали з Рівненщини в рамках співпраці Рівненської обласної ради з представниками Асоціації українців Південної Австралії. Підкреслюється, що ця українська діаспора з перших днів повномасштабного вторгнення Росії активно допомагає Україні у війні проти агресора.

Перший заступник голови облради Микола Кучерук запевнив, що значки, які колись надіслали австралійським друзям, подолавши кілька континентів, потраплять до українських військових.

Читайте також: Австралія приєдналася до коаліції дронів для України

Австралійці свого часу, зауважили в облраді, передали тактичні шоломи єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша. Спільно з Рівненською обласною радою провели у штаті Аделаїда виставку «Ціна свободи», на якій експонувалися картини бійців, котрі проходять реабілітацію в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Були й інші мистецькі благодійні проєкти, лоти для яких надіслала обласна рада. За вторговані кошти австралійці придбали автомобілі швидкої допомоги, які також передали на фронт.

Як повідомляв Укрінформ, в Австралії, у місті Аделаїда відкрили виставку картин, які написали українські військовослужбовці під час реабілітації в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.

Фото: Рівненська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-