Маріуполь підписав Меморандум про співпрацю з Норвезькою радою у справах біженців

Маріуполь підписав Меморандум про співпрацю з Норвезькою радою у справах біженців

Укрінформ
Міський голова Маріуполя підписав Меморандум про співпрацю з Норвезькою радою у справах біженців в Україні.

Про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя, передає Укрінформ.

«Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко підписав Меморандум про співпрацю з Норвезькою радою у справах біженців в Україні (NRC). Серед напрямів співпраці - підтримка центрів «ЯМаріуполь» та фінансування програми зі створення тимчасового соціального житла для маріупольців», - йдеться у повідомленні.

За словами Бойченка, для маріупольців особливо важлива підтримка донорів та партнерів у цей складний час.

«Норвезька рада у справах біженців систематично надає допомогу через центри «ЯМаріуполь». Допомагає нам в рамках проєкту «ЯМаріуполь. Житло». Спільно працюємо над ремонтом гуртожитків, де родини маріупольців зможуть отримати комфортні соціальні кімнати для проживання. Впевнений, що Меморандум зробить нашу співпрацю ще більш комплексною та вагомою», - підкреслив міський голова.

У міськраді також зазначили, що Норвезька рада також допомагатиме у соціальному, медичному та юридичних напрямках. І за останні два роки ця організація регулярно підтримувала маріупольців.

Читайте також: У Маріуполі загарбники знищують археологічну пам’ятку - курган «Дід»

Директор представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні Роберто Віла-Сексто повідомив, що минулого року було надано допомогу шістьом тисячам маріупольців.

«Це була одна з наших програм - допомога грошима на різні цілі. Я вражений тими результатами муніципалітету, яких ви досягли за два роки. Враховуючи те, що ви не можете працювати у Маріуполі і змушені залишатися у вигнанні», - заявив директор.

Як повідомляв Укрінформ, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів.

У місті залишилося понад 100 тис. жителів, іншим, хто не загинув, вдалося евакуюватися з міста.

Кількість маріупольців, які евакуювалися з міста варіюється від 200 до 300 тисяч, вони наразі перебувають в країнах Європи, в інших країнах світу, та багато їх залишилося в Україні. Інформація про кількість тих, хто виїхав з Маріуполя була оприлюднена під час презентації дослідження «Як блокада Маріуполя вплинула на людей».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-