Відновлення руху через греблю ДніпроГЕСу є принциповим питанням - начальник ОВА

Відновлення руху через греблю ДніпроГЕСу є принциповим питанням - начальник ОВА

Укрінформ
Відновленню руху через греблю ДніпроГЕСу, яка суттєво постраждала внаслідок масованої атаки 22 березня, є важливим та принциповим питанням.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Що стосується руху через ДніпроГЕС. Одразу в п'ятницю (22 березня - ред.) був сформований штаб із відновленню руху. Це принципове питання для запорожців, половина з яких живе на правому березі Дніпра, а половина - на лівому. Тому вкрай важливим є сполучення між двома берегами”, - сказав Федоров.

Він додав, що на сьогодні є три артерії, які з'єднують місто Запоріжжя і його два береги, в тому числі через ДніпроГЕС.

Відновити рух через греблю вдалось наразі частково.

“Нам це вдалося завдяки комунальникам, промисловим підприємцям, ДСНС. Близько 23:00 в п’ятницю нам вдалося відновити не повноцінний рух через греблю, а частково - приблизно вдвічі меншої інтенсивності”, - уточнив начальник ОВА.

Читайте також: На повернення ДніпроГЕС до нормальної роботи знадобляться роки - Укргідроенерго

За слова Федорова, наразі влада проводить консультації з патрульною поліцією, аби повністю змінити алгоритм трафіку через мостові переходи.

“Десь ввести односторонній рух, а десь - збільшити інтенсивність”, - сказав очільник Запорізької ОВА.

Раніше повідомлялось, 22 березня ворог випустив по Запоріжжю та Запорізькому району 20 ракет, з яких вісім - були на ДніпроГЕС. Є влучання в ГЕС-1 та ГЕС-2. Розбір завалів триває. Об'єкт зазнав серйозних руйнувань.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-