На Луганщині росіянам планують за безцінь віддати ще п’ять шахт

На Луганщині росіянам планують за безцінь віддати ще п’ять шахт

Укрінформ
У Луганській області загарбникам планують за безцінь віддати ще п’ять шахт.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Колаборанти продовжують віддавати за безцінь вугледобувні підприємства регіону. Інвестора обирають самостійно, торги не проводяться.

"Відповідний максимально непрозорий закон прийнятий у минулому році. Шість шахт вже мають нових власників. Наразі – подані заявки ще на п’ять", - ідеться в повідомленні.

Як зазначають в ОВА, в останні два роки загарбники неодноразово заявляли про "значні темпи паспортизації осіб з окупованих територій. Щоправда, за декілька місяців до виборів Путіна дещо потихли і дозволили голосувати за будь-яким документом".

Якщо брати до уваги кількість заповнених бюлетенів", то у незаконних "виборах президента РФ" у так званій "ЛНР" начебто взяли участь понад 1,5 млн людей. Втім, лише торік за паспортом РФ звернулося близько 600 тисяч.

Крім того, підкреслили в обладміністрації, у 2022 році на всіх захоплених тоді територіях паспорти вручили менш ніж 300 тисячам осіб. Навіть якщо половина з них проживала у так званій "ЛНР", то "загальна цифра не вражає. Це близько 50% віж підсумкової кількості тих, хто віддав свій голос. Або провалена паспортизація, або за цих людей проголосував хтось інший", - зазначили в ОВА.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, у селах Красноріченської громади повністю зруйнованих або пошкоджених домогосподарств дуже багато, тому що вони перебувають під обстрілами росіян по декілька разів на день.

Читайте також: У переліку пошкоджених об’єктів Луганщини понад 14 тисяч будівель - Лисогор

“Це фіксують представники місцевої влади і луганські поліцейські, які документують кожен такий злочин загарбників. На минулому тижні ворог знищив житловий будинок у Макіївці. Ще два – у Невському – раніше”, – зазначив Лисогор.

Упродовж доби росіяни штурмували українські позиції в Білогорівці, де відбиті щонайменше п’ять атак ворога.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Лисогора, сім країн готові взяти участь у відновленні Луганщини.

Фото ілюстративне: rawpixel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-