СБУ зібрала доказову базу на ватажка луганської філії «Нічних вовків» і ексдепутата «ЛНР»

СБУ зібрала доказову базу на ватажка луганської філії «Нічних вовків» і ексдепутата «ЛНР»

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо ексдепутата «парламенту ЛНР», який брав активну участь в організації псевдореферендуму про приєднання Луганщини до Росії.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Фігурантом є Віталій Кішкінов на прізвисько «прокурор» - «президент» луганського осередку путінського мотоклубу «Ночные волки - Донбасс». Очолюване ним відділення організації рашистських байкерів з 2014 року залучається Кремлем для підтримки окупаційної політики на тимчасово окупованій території Луганщини та в якості інструменту гібридного впливу на населення», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, діяльність цієї структури жорстко контролюється російською владою та спецслужбами.

З перших днів широкомасштабної війни РФ проти України очільник луганської «філії» «Ночных волков» підтримав агресора та публічно закликав жителів захоплених територій вступати до лав російських НЗФ, аби воювати проти України.

У вересні 2022 року Кішкінов, який тоді був «депутатом народного совета ЛНР», під час пленарного засідання цього незаконного органу проголосував за «закон» про проведення «референдуму». На підставі цього «документа» окупанти провели антиконституційний «референдум» на території Луганської області.

Читайте також: СБУ викрила ще двох організаторок псевдореферендуму на Херсонщині

Ворожий поплічник обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110) та у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила очільника «виборчої комісії» на псевдореферендумі в Луганську.

Фото: СБУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-