У Херсоні позбавили звання Почесного громадянина колишнього головного архітектора

У Херсоні позбавили звання Почесного громадянина колишнього головного архітектора

Укрінформ
У Херсоні за зраду позбавили звання Почесного громадянина міста колишнього головного архітектора.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Люди, які зганьбили себе співпрацею з російською окупаційною владою, не мають права залишатися Почесними громадянами Херсона!» - написав Мрочко.

Він повідомив, що підписав розпорядження про позбавлення звання «Почесний громадянин міста Херсона» В’ячеслава Громихіна, яке було йому присвоєне у серпні 2012 року.

Мрочко зазначив, що Громихін понад 20 років був головним архітектором Херсона. У період окупації російськими військами залишився у місті й евакуювався на лівий берег незадовго до деокупації. Ворожі Телеграм-канали не так давно поширили відео, де колишній головний архітектор Херсона охоче спілкується з російським пропагандистом поблизу однієї з виборчих дільниць на тимчасово окупованій території під час незаконних виборів президента РФ.

Читайте також: У Херсоні відкрили «Арт-укриття «Незламна бібліотека»

Як повідомляло херсонське видання «Мост», восени 2022 року Громихін надав свої роботи для виставки, яку проводили разом з «Вечором російської літератури, музики та живопису», та радів окупації Херсона.

Громихін народився у Росії. У 1970 році почав працювати заступником головного архітектора Хмельницького. У 1979 році його призначили головним архітектором Херсона. Працював до 2002 року.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада 2022 року Херсон був звільнений від російських загарбників. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото: видання "Мост"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-