На Львівщині встановили рекорд України - висадили найбільшу липову алею

На Львівщині встановили рекорд України - висадили найбільшу липову алею

Фото
Укрінформ
Біля Жовкви у Львівській області висадили «Алею Героїв України». Для висадки використали 1750 липових саджанців. Таким чином, алея стала національним рекордом.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що відсьогодні у Львівській області з’явилась нова та найбільша липова алея в Україні. Висадили її обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка. Липова алея, завдовжки понад 17 кілометрів, обсаджена майже 1750 саджанцями.

Нова локація отримала назву «Алея Героїв України». Акцію з висадки дерев приурочили до 150-річчя Національного лісотехнічного університету України, а також Міжнародного дня лісів. Для висадки такої кількості саджанців знадобилось кілька годин. Свої зусилля доклали студенти й викладачі ВНЗ, представники влади області, органів місцевого самоврядування, військовослужбовці та лісівники.

«Минає 756-й день повномасштабної війни. Кожен день знаменує собою героїзм наших захисників, але разом з тим він несе за собою біль від втрат. Важливо, щоб пам’ять про наших оборонців жила вічно. Висаджена сьогодні алея матиме символічний характер, а отже пам’ять про Героїв, яких буде вшановувати не одне покоління, збережеться упродовж багатьох століть», – зазначила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

Читайте також: У Запоріжжі висадили новий молодий ліс

Новостворена липова алея стала найбільшою в нашій країні. Відповідний результат зафіксували представники Книги рекордів України. До слова, це вже другий такий рекорд для Львівщини. У 2018 році у селі Великі Мости Червоноградського району вже висаджували липову алею протяжністю 5 кілометрів 750 метрів. Таким чином, область зуміла побити власний рекорд.

На Львівщині встановили рекорд України - висадили найбільшу липову алею / Фото: ЛОВА

Для «Алеї Героїв України» вибрали саджанці липи дрібнолистої. Ці дерева обрали не випадково, адже вони є медоносними та довговічними – життєвий цикл становить до 700 років. Усі матеріали, в тому числі саджанці, надали лісівники Львівщини, зокрема філія «Львівське лісове господарство», ОКС ЛГП «Галсільліс».

Читайте також: На Донеччині відновлюватимуть ліси попри бойові дії

Як повідомляв Укрінформ, у центрі Львова з нагоди Дня Соборності України та 105-ї річниці Акту УНР та ЗУНР встановили національний рекорд, розгорнувши 20 метровий прапор з підписами військових та школярів зібраних по всій Україні та на лінії фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-