На Одещині ухилянтів під виглядом «туристів» збиралися незаконно перевести через кордон

На Одещині ухилянтів під виглядом «туристів» збиралися незаконно перевести через кордон

Фото
Укрінформ
В Одеській області викрили організаторів каналу втечі чоловіків за кордон, які видавали «клієнтам» рибальські костюми та пропонували перейти державний кордон як «туристам».

Про це в Телеграмі повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції, передає Укрінформ.

За даними слідства, організували оборудку житель Одеси та раніше судимий за крадіжку і розбій уродженець Донеччини. Чоловіки підшукували «клієнтів», які бажали незаконно перетнути державний кордон України. Охочих збирали у групи та вивозили до одного з сіл регіону, де давали настанови щодо подальшого пересування. Вартість послуг становила 5 300 доларів з особи.

«Близько 4-ї ранку 14 березня організаторів та «туристів» у рибальських костюмах затримали у прикордонному селі Градениці за 500 метрів від кордону. За результатами обшуків у фігурантів вилучили 17 400 доларів, 3250 євро, автомобілі», - повідомили в поліції.

Читайте також: За час війни викрили майже 400 груп, які допомагали ухилянтам тікати за кордон

Зазначається, що двом організаторам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно осіб, які мали намір незаконно перетнути кордон, складені адмінпротоколи.

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині затримали 12 ухилянтів, які збиралися незаконно потрапити до Молдови й переховувалися у закинутій будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-