Справу ватажка «ЛНР» Пасічника передали до суду

Справу ватажка «ЛНР» Пасічника передали до суду

Укрінформ
Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо «голови ЛНР» Леоніда Пасічника.

Про це повідомила обласна прокуратура в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, фігуранту інкриміновано участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території, публічні заклики до їх проведення та добровільне обрання до незаконного органу влади (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з 1 по 10 вересня 2023 року на окупованих територіях Луганської області відбулися незаконні «вибори депутатів народної ради та депутатів представницьких органів муніципальних утворень "ЛНР" першого скликання». 23 вересня фігурант був переобраний на посаду «голови ЛНР» за поданням президента Росії та присягнув на вірність конституції РФ і псевдореспубліці.

У прокуратурі наголосили, що фігурант продовжує вести активну антиукраїнську діяльність і систематично бере участь у пропагандистських медійних кампаніях Кремля.

Читайте також: На Луганщині знизилась інтенсивність обстрілів - Лисогор

У СБУ нагадали, що обвинувачений «разом із представниками РФ раніше створив умови для анексії Луганської області шляхом проведення фіктивного «референдуму» і підписання договору про «приєднання» регіону до Росії».

Як повідомлялося, ватажку “ЛНР" Леоніду Пасічнику у жовтні 2023 року заочно повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-