В Україні стартував проєкт «Куп’янський дрон»

В Україні стартував проєкт «Куп’янський дрон»

Укрінформ
В Україні розпочався проєкт «Куп’янський дрон», його мета - збір та передача Збройним силам тисячі FPV-дронів у цьому році.

Про це на брифінгу в Харкові повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, передає кореспондент Укрінформу.

“Проєкт “Куп’янський дрон” створений, щоб стимулювати, заохочувати та мотивувати людей, які можуть зібрати дрон на власній кухні, щоб допомогти ЗСУ нищити ворога. Думаю, якщо кожен з нас робитиме внесок у перемогу, вона настане швидше. Мета нашої платформи - зібрати та передати Збройним силам тисячу дронів”, - сказав Беседін.

За його словами, в рамках проєкту встановлюватиметься комунікація між інженерами, постачальниками комплектуючих, благодійниками. Доступ до платформи реалізується через “Дія.Підпис”, де учасники обирають відповідну роль - “Хочу зібрати дрон”, “Хочу стати постачальником запчастин”, “Хочу задонатити”.

Читайте також: Проєкт «Житомирський дрон» передав військовим нову партію безпілотників

Для тих, хто хоче збирати дрони, підготували навчальний курс з детальними інструкціями.

Партнери "Куп’янського дрону" - проєкт Victory Drones, благодійна організація "Вентрум" та “Дія.Підпис”.

Як повідомлялося, платформа “Житомирський дрон” вже закумулювала понад 180 тис. грн на комплектуючі, з яких складуть FPV-дрони для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-