На Чернігівщині митрополита Московського патріархату судитимуть за пособництво агресору

На Чернігівщині митрополита Московського патріархату судитимуть за пособництво агресору

Укрінформ
Прокурори Чернігівської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно митрополита однієї з єпархій Української православної церкви (Московського патріархату) за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"За даними слідства, 30 вересня 2022 року священнослужитель в якості запрошеного гостя відвідав "урочисте засідання", яке проводилося в кремлівській залі в місті Москва Російської Федерації, в ході якого відбулося підписання "угод" про приєднання Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України до РФ", - йдеться в повідомленні.

Будучи присутнім на вказаному заході як ієрарх УПЦ (МП) у церковному одязі він фактично підтримав незаконне приєднання окупованих територій України до Російської Федерації, зазначають у Чернігівській прокуратурі. Обвинувачений спонукав своїм прикладом вірян єпархії також надати підтримку незаконним рішенням та діям держави-агресора.

Читайте також: Митрополит УПЦ МП Сумщини отримав підозру за розпалювання ворожнечі

Як повідомляв Укрінформ, у Черкасах судять митрополита УПЦ МП Феодосія. СБУ вручила митрополиту Феодосію першу підозру в лютому минулого року за розпалювання міжконфесійної ворожнечі. В квітні Феодосій отримав другу підозру - за заперечення збройної агресії Росії, а в жовтні - третю за розпалювання релігійної ворожнечі під час домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-