В Одесі затримали рецидивіста, який підпалив церкву

В Одесі затримали рецидивіста, який підпалив церкву

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські затримали чоловіка, який підпалив храм на вулиці Тінистій у Приморському районі Одеси. Раніше фігуранта вже судили за низку злочинів.

Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передає Укрінформ.

Пожежа у храмі сталася ввечері 27 лютого. За даними правоохоронців, займання сталося у двоповерхової дерев’яної трапезної на території храму. Слідчі встановили, що будівлю підпалив один з парафіян. Того вечора зловмисник проник на територію церкви через паркан, підклав під трапезну тканину, підпалив її й втік.

«Поліцейські розшукали та затримали правопорушника на Трасі Здоров’я в Одесі. Чоловік пояснив, що умисно пошкодив майно церкви через образу на одну із працівниць трапезної», - повідомили в поліції.

Також правоохоронці зазначили, що фігурант неодноразово судимий за низку злочинів, серед яких – замах на вбивство, крадіжки, розбійні напади. Минулого року він звільнився з місць позбавлення волі, де відбув сім років за розбій.

«Слідчі розпочали провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ. Йдеться про умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу», - додали в поліції.

Чоловіку загрожує до десяти років увʼязнення.

Читайте також: У Києві чоловік влаштував стрілянину на балконі багатоповерхівки

Храм Святителя Луки та Архангела Михайла в Одесі (Українська православна церква (Московського патріархату)) – комплекс, що включає храм, дзвіницю, водосвятну каплицю та будівлю духовно-просвітницького центру. Храм було зведено у 2010 році за старовинною технологією «без єдиного цвяха», менш як за 5 місяців. При храмі організований духовно-просвітницький центр, що включає недільні школи для дорослих і дітей, бібліотеку, трапезну, спортивний зал. Храм збудовано з благословення Високопреосвященнішого Агафангела, митрополита Одеського та Ізмаїльського та освячено їм 21 листопада 2010 року.

Як повідомляв Укрінформ, поліція затримала шістьох мешканців Київщини, які на вечірці влаштували стрілянину з пістолета та вигукували проросійські гасла, після чого виклали відео вечірки у соцмережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-