Випадок із булінгом дитини у франківському ліцеї вивчить комісія - Лісовий

Випадок із булінгом дитини у франківському ліцеї вивчить комісія - Лісовий

Укрінформ
Випадок з булінгом дитини в івано-франківському ліцеї вивчить комісія.

Про це у Фейсбуці написав міністр освіти та науки Оксен Лісовий, передає Укрінформ.

"Коли дорослі знають про булінг, але намагаються цього не помічати, замовчувати, не втручатися - це категорично неприйнятно. Ситуація, яка склалася в одному з ліцеїв у Івано-Франківську, має всі ознаки систематичного цькування. І, на жаль, виглядає, що адміністрація не намагалася його зупинити. Вже поспілкувалися з управлінцями обласного і міського департаментів освіти. Створена комісія, яка зʼясовує всі обставини. Паралельно - на звʼязку з освітнім омбудсменом. Вживаємо заходів, серед яких - аудит діяльності ліцею", - написав Лісовий.

Він закликав не замовчувати випадків, якщо діти стають жертвами булінгу.

"Якщо не вдається владнати ситуацію на рівні школи, звертайтеся до місцевих органів управління освіти, освітнього омбудсмена та поліції. Діти очікують на підтримку дорослих, хоча не завжди вірять, що зможуть її отримати. Тому дуже важливо чути і слухати їх весь час. Підтримувати й вірити у них більше, ніж у самих себе", - написав Лісовий.

Читайте також: В Україні створили навчально-методичний посібник про безпечне освітнє середовище у громадах

Раніше у Фейсбуці письменниця Любов Бурак, відома за псевдонімом Дзвінка Торохтушка, оприлюднила пост, в якому описала ситуацію з булінгом дитини в івано-франківському ліцеї №4. Як повідомила письменниця, на звернення матері дитини, яку цькували однокласники, не зреагували ані вчителі, ані керівництво ліцею.

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківську поліція проводить перевірку за фактом булінгу щодо підлітка. Із заявою до правоохоронців звернулася мама учня шостого класу, щоб захистити його від жорстокого поводження та психологічного насильства з боку однолітків.

 Фото: Євген Бородавко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-