На Рівненщині поліція розслідує смерть новонародженої в лікарні

На Рівненщині поліція розслідує смерть новонародженої в лікарні

Укрінформ
У Рівненській області після смерті немовляти в лікарні поліція розпочала розслідування за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Рівненської області у Телеграмі.

«У Рівненському районі через місяць після народження померло немовля: поліцейські відкрили кримінальне провадження», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, батьки впевнені, що втратили доньку через недбалість медиків пологового відділення міста Острог, тому і звернулися із заявою до поліції.

За даними правоохоронців, 17 січня дитину, яка народилася того ж дня, в мозковій комі госпіталізували в обласну дитячу лікарню. Урятувати життя немовляти не вдалося — 21 лютого дівчинка померла.

Читайте також: На Вінниччині затримали підозрювану у причетності до смерті немовляти

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником (ч. 2 ст. 140 КК). Санкція статті передбачає до 5 років обмеження волі або позбавлення волі до 3 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Поліцейські вилучили необхідну документацію, призначено низку експертиз.

Як повідомляв Укрінформ, поліцейські розслідують обставини смерті жительки Рівненського району в стоматологічному кабінеті - 50-річна жінка померла у приватній клініці в місті Здолбунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-