Власник пансіонату в Харкові, в якому загинули 15 людей, заплатив понад мільйон гривень застави

Власник пансіонату в Харкові, в якому загинули 15 людей, заплатив понад мільйон гривень застави

Укрінформ
Власник незаконного пансіонату в Харкові, в якому три роки тому загинули 15 літніх людей, заплатив понад 1 млн грн застави та вийшов із СІЗО, на свободі й інші обвинувачені.

Цю інформацію підтвердив кореспонденту Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“Всі обвинувачені вийшли з СІЗО під заставу. Власник пансіонату вніс найбільшу заставу - 1 млн 40 тис. грн. В орендаря будинку, його дружини, яка була директоркою закладу, та адміністратора - по 198 840 грн застави”, - зазначив речник.

За інформацією прокуратури, справу про пожежу та загибель людей продовжує розглядати Ленінський райсуд Харкова.

Обвинуваченим інкримінують ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня 2021 року в Харкові на вул. Нижня Гиївська, 150-б у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Рятувальники виявили в будівлі тіла 15 загиблих. Ще п'ятеро літніх людей постраждали. Згодом один постраждалий помер у міському госпісі.

Читайте також: У Харкові знесуть пансіонат, де під час пожежі загинули 15 літніх людей - рішення суду

За даними Харківської ОДА, заклад для літніх людей, де сталася трагедія, не значився в жодному реєстрі.

22 січня 2021 року правоохоронці затримали власника домоволодіння Славік Акопяна, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендаря будинку В’ячеслава Кравченка та його дружину Ольгу Кравченко - директорку приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, та адміністратора закладу Ігоря Мірончука. Всім суд тоді обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Під час судових засідань стало відомо, що джерелом займання став електричний обігрівач, а вогнегасників у будівлі не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-