Після перевірки ситуація у Дніпропетровському інтернаті поліпшилася - представник омбудсмена

Після перевірки ситуація у Дніпропетровському інтернаті поліпшилася - представник омбудсмена

Укрінформ
У Дніпропетровському будинку-інтернаті, де влітку виявили порушення, покращилися умови перебування дітей та збільшилася кількість персоналу.

Про це в телеефірі повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини на Дніпропетровщині Михайло Карпенко, передає кореспондент Укрінформу.

“У цьому закладі дітей зв’язували, діти перебували без надання медичної допомоги. Пояснення було одне - не вистачає рук, не вистачає сил. Після нашого моніторингового візиту, листів до ОВА, в обласну раду, міністерства на сьогодні частину дітей перемістили. Покращилися умови, додався персонал, зокрема лікарі, яких не було, в тому числі й для надання психологічної допомоги. Тобто відбулося покращення, і процес ще триває”, - розповів Карпенко.

Читайте також: У Києві госпіталізували дітей із ліцею-інтернату, у сімох підтверджений COVID-19

Як повідомлялося, 13 червня 2023 року співробітники Офісу омбудсмена зафіксували порушення в Дніпропетровському дитячому будинку-інтернаті. Зокрема, одна дитина перебувала у ліжку зі зв’язаними руками.

Виявили й інші факти фізичного обмеження щодо вихованців, систематичні випадки тілесних ушкоджень (у доповідних записках персоналу йшлося про травмування дітей внаслідок падіння з ліжок, самопошкодження під час психомоторного збудження, однак адміністрація не надала підтверджень щодо огляду травмованих лікарями).

Читайте також: Кількість звернень до уповноваженого з прав людини за рік збільшилася в два рази

Деякі підопічні потребували термінового санітарно-гігієнічного догляду, мали забруднену постіль, зношений одяг; не дотримувалися норми площі на дитину; окремі приміщення потребували негайного ремонту.

На момент перевірки в закладі перебували 22 дитини та 53 повнолітні підопічні.

Фото з сайту dnepr.express

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-