В Одесі викрили російського інформатора, який вистежував ППО

В Одесі викрили російського інформатора, який вистежував ППО

Укрінформ
Правоохоронці викрили жителя Одеси, який забезпечував російські спецслужби інформацією про розташування військових об’єктів та переміщення техніки Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що фігурант шпигував за ЗСУ в самій Одесі, а також у Чорноморську Одеської області. Насамперед його цікавили точні координати місць зосередження підрозділів протиповітряної оборони, дані щодо залізничних перевезень та наявність у регіоні озброєння і військової техніки.

Зібрані відомості ворожий інформатор передавав знайомому, який перебуває на території Росії й виконує завдання місцевих спецслужб.

Крім текстових повідомлень, зловмисник надсилав фото й відео, на яких фіксував бойову техніку, із прив’язкою до координат та детальним описом місцевості для подальшого ураження об'єктів збройними силами РФ.

Читайте також: СБУ оголосила підозру ієродиякону УПЦ МП, який організовував провокації в Києво-Печерській лаврі

Фігуранту оголошена підозра в несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області СБУ викрила російську інформаторку, яка скоригувала ворожий вогонь по цивільній інфраструктурі Покровського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-