ДБР повідомило ще одну підозру брату Мамону, який навів російську ракету на селище Гроза

ДБР повідомило ще одну підозру брату Мамону, який навів російську ракету на селище Гроза

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про ще одну підозру – у державній зраді колишньому правоохоронцю з Харківської області, який разом з братом навів ракету на селище Гроза.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

"Після початку російського повномасштабного вторгнення фігурант почав прислужувати росіянам та виконувати всі їхні вказівки. Новим місцем роботи для зрадника стала окупаційна патрульна служба. Разом з військовими РФ він чергував на блокпостах, виписував штрафи місцевим мешканцям, та навіть вилучав у них автомобілі. Причому вилучений транспорт зрадник передавав російським силовикам", - ідеться у повідомленні.

За свою роботу отримував по 45 тис. російських рублів щомісяця.

Під час звільнення Куп’янська втік до підконтрольної росіянами території.

Читайте також: Гроза: чи оговтається село, де Росія вбила кожного четвертого

Колишній правоохоронець заочно підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Зрадником був і рідний брат підозрюваного, кримінальне провадження відносно нього, за фактом державної зради, працівники ДБР скерували до суду у листопаді 2022.

"У жовтні 2023 року обоє зрадників навели ракету по кафе у селищі Гроза, в наслідок чого загинули десятки мирних мешканців. Тоді СБУ також порушила проти них кримінальне провадження за цим фактом", - зазначили у ДБР.

Читайте також: Українці задонатили понад ₴1 мільйон для дітей, які осиротіли через ракетний удар по селу Гроза

Братам за державну зраду загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Загинули 59 людей (одна з поранених жінок померла у лікарні). Ще п’ять людей перебували на лікуванні з тяжкими травмами.

11 жовтня СБУ заявила, що підозрює в наведенні російської ракети 30-річного Володимира Мамона та його 23-річного брата Дмитра, які під час окупації перейшли на бік ворога, а потім утекли до РФ. Місцеві жителі розповіли, що Володимир Мамон здавав загарбникам та особисто катував учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-