На Закарпатті підтоплені дороги та сільгоспугіддя через підняття рівня води в річках

На Закарпатті підтоплені дороги та сільгоспугіддя через підняття рівня води в річках

Укрінформ
У Закарпатській області внаслідок підняття рівня води в річках підтоплені автошляхи місцевого значення та сільгоспугіддя.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

«На території Закарпаття триває підняття рівня води в річках, яке спричинене тривалими опадами. Станом на 10 лютого у зв'язку з цим відбулося підтоплення території в різних частинах краю», - написав Микита.

За його словами, у Берегівському районі підтоплено дорогу місцевого значення між селами Великі Ком'яти та Шаланки (шар води – 30-40 см, протяжність 100 м). Рух на дорозі перекрито, об'їзд здійснюється через Вилок. Також підтоплено сільськогосподарські угіддя у с. Кам'янське (30 га).

У Хустському районі зафіксовані підтоплення сільськогосподарських угідь між селами Стеблівка та Сокирниця (120 га) та у с. Вільхівка (20 га).

На місцях переливів і підтоплень працюють фахівці ДСНС, поліції та представники громад, які за потреби забезпечують домогосподарства засобами відкачування води, обігріву та приготування їжі.

Діють і пункти незламності, де можна зігрітися, підзарядити телефони, під'єднатися до інтернету.

Читайте також: Через паводок на Закарпатті перекрита траса Н-09

За даними Басейнового управління водних ресурсів Тиси, очікується формування значного місцевого та схилового стоку із затопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, унаслідок захаращення русел, потічків та водовідвідних канав, утворення локальних селів та зсувів перезволоженого ґрунту (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Як повідомлялось, синоптики попереджали про підняття 10-11 лютого рівня води в більшості річок Закарпаття: на річці Тиса (поблизу Рахова, Тячева та Хуста), річці Вишня та в нижній течії Боржави.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-