Співпраця Херсонщини та Нідерландів триває і вона на високому рівні - ОВА

Співпраця Херсонщини та Нідерландів триває і вона на високому рівні - ОВА

Укрінформ
Співпраця Херсонської області та Нідерландів продовжується і вона на високому рівні.

Про це заявив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, коментуючи інформацію від одного з заступників начальника ОВА про те, що Нідерланди дуже стримано сприймають опцію патронату Херсонщини.

«Ні, я не можу підтвердити цю інформацію… Нідерланди продовжують роботу», - каже Толоконніков.

Він зазначив, що робота триває і вона на «високому рівні».

Толоконніков нагадав, що перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій здійснив в кінці минулого року навчальний візит до Нідерландів у межах проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні».

Водночас керівник пресофісу підкреслив, що Херсонщина співпрацює і з іншими країнами.

Як повідомляло херсонське видання «Мост», з посиланням на заступника начальника Херсонської ОВА Михайла Лемака, наразі Нідерланди дуже стримано сприймають опцію патронату Херсонщини.

Читайте також: Нідерланди допомагатимуть у відновленні громад Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій дійснив навчальний візит до Королівства Нідерландів у межах проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні». На зустрічі з представниками Агентства підприємництва Нідерландів (RVO) Херсонська ОВА презентувала проєкти відновлення громад.

Міністерство закордонних справ Нідерландів підтвердило, що надасть фінансову підтримку для відбудови області.

Начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявляв у січні 2024 року, що область нині закладає фундамент, який допоможе, коли дозволить безпекова ситуація, стати на ноги в тому, що стосується міжнародної діяльності. За його словами, за регіоном «закріпили» Швецію та Нідерланди і з послами цих країн обласна влада постійно на зв’язку.

Також начальник ОВА інформував про підписані меморандуми з німецької землею Шлезвіґ-Гольштайн, з польським містом Жешув, болгарським Бургасом, фінським Вааса та шведським Норчепінгом і про відповідні плани, зокрема, щодо Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-