Фонд енергопідтримки України передав на Харківщину 18 трансформаторів

Фонд енергопідтримки України передав на Харківщину 18 трансформаторів

Фото
Укрінформ
Створений при Енергетичному співтоваристві Фонд енергетичної підтримки України закупив та поставив на Харківщину 18 трансформаторів задля відновлення електропостачання в області після російських обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Енергетичного співтовариства.

"Після російського ракетного удару, що призвів до знеструмлення споживачів у Харківській області, Фонд енергетичної підтримки України оперативно закупив та поставив 18 трансформаторів струму, профінансованих за рахунок внеску Німеччини через KfW, забезпечивши відновлення електропостачання в регіоні" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Харківобленерго" звернулося за терміновою допомогою до Фонду після того, як під час нещодавніх російських ракетних обстрілів було завдано значної шкоди обласній інфраструктурі електропостачання, що призвело до відключення електроенергії для населення та життєво важливих підприємств.

Читайте також: Кулеба скоординував з країнами G7 допомогу енергосистемі України взимку

Як повідомляв Укрінформ, Фонд енергетичної підтримки України був створений з метою надання фінансової допомоги для відновлення критично важливої енергетичної інфраструктури України, пошкодженої внаслідок російських атак, та забезпечення безперервного функціонування енергетичного сектору країни. Фонд управляється Секретаріатом Енергетичного співтовариства за рахунок внесків урядів, міжнародних організацій та корпоративних донорів. На сьогодні Фонд отримав 405 млн євро від Німеччини, Європейського Союзу, Швеції, США, Данії, Великої Британії, Швейцарії, Австрії, Іспанії, Бельгії та Ісландії.

Фото: www.energy-community.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-