Сагайдачний, Врубель, Марк Твен: в Одесі підтримали зміну 46 назв парків і вулиць

Сагайдачний, Врубель, Марк Твен: в Одесі підтримали зміну 46 назв парків і вулиць

Укрінформ
В Одесі 8 лютого завершилося електронне опитування щодо перейменування 46 топонімів.

Про це повідомили на вебпорталі Одеської міської ради «Соціально активний громадянин», передає Укрінформ.

Усього на електронне обговорення з 22 січня по 8 лютого винесли для перейменування 46 об'єктів топоніміки Одеси. За даними порталу, усі зміни назв отримали підтримку: голосів «за» більше ніж «проти».

Таким чином в Одесі можуть з’явитися вулиця на честь видатного художника Михайла Врубеля замість Магнітогорської, вулиця Юрія Єгорова замість Байкальської. Також топонімічна комісія рекомендує перейменувати парк імені радянського письменника Горького у парк Марка Твена.

Лідерсівський бульвар може стати бульваром Гетьмана Сагайдачного, а площа Льва Толстого – площею на честь єврейського письменника Менделе Мойхер-Сфоріма. Вулиця Толстого стане вулицею Шолом-Алейхема.

Читайте також: У столиці перейменували ще майже 30 вулиць та скверів

Також в Одесі можуть з'явитися вулиці на честь загиблих Героїв. Вулиця Якутська стане вулицею Ігоря Бедзая, а вулицю Марії Демченко перейменують на честь Дениса Максишка, Махачкалінську перейменують у вулицю Віталія Блажка, а вулиця Аманіна стане вулицею Валерія Самофалова.

Зазначається, що остаточне рішення щодо зміни назв приймуть депутати під час сесії міськради.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі готують новий список топонімів для перейменувань. Чотирьом вулицям запропоновано надати назви на честь захисників України, які загинули на війні.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-