У «ДНР» засудили 33 полонених українців до тривалих термінів

У «ДНР» засудили 33 полонених українців до тривалих термінів

Відео
Укрінформ
Підконтрольний Росії «Верховний суд ДНР» засудив 33 українських військових із 36-ї бригади морської піхоти ВМС України та 17-ї танкової бригади ЗСУ до позбавлення волі на строк від 27 до 29 років у колонії суворого режиму.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, українських захисників "обвинуватили" у жорстокому поводженні з цивільним населенням, убивстві з мотивів ненависті та ворожнечі, замаху на вбивство двох і більше осіб, а також в умисному ушкодженні чужого майна. За версією російського обвинувачення, на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну українські військові вели обстріл, під який потрапили житлові будинки у населених пунктах Сартана, Саханка, Талаківка та Старий Крим у Донецькій області. Внаслідок обстрілу одна людина загинула та ще одна постраждала, пошкодження отримали 42 будинки та два автомобілі.

Слідком РФ назвав імена деяких засуджених українських військовослужбовців.

Читайте також: У Києві заочно судитимуть «заступника міністра внутрішніх справ ДНР»

Як повідомлялося, раніше так званий "верховний суд" терористичного угруповання "ДНР" засудив 28-річного командира роти 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Олександра Свинарчука до довічного ув'язнення за обвинуваченням у нібито вбивстві та жорстокому поводженні з цивільним населенням у Маріуполі.

Фото: скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-