У небезпечні громади Херсонщини заборонили вʼїзд іноземним волонтерам

У небезпечні громади Херсонщини заборонили вʼїзд іноземним волонтерам

Укрінформ
Влада заборонила вʼїзд іноземним волонтерам у небезпечні громади Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА з посиланням на відповідне рішення Ради оборони області.

«Відтепер без погодження з обласною військовою адміністрацією та військовим командуванням до населених пунктів, які постійно обстрілює ворог, не пускатимуть представників іноземних, консульських установ чи представництв міжнародних організацій», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, заборона поширюється на такі населені пункти: Кізомис, Велетенське, Берегове, Янтарне, Дніпровське, Білозерка, Приозерне, Комишани, Зимівник, Антонівка, Придніпровське, Садове, Микільське, Понятівка, Токарівка, Новотягинка, Іванівка, Тягинка, Львове, Ольгівка, Бургунка, Миколаївка, Одрадокам’янка, Козацьке, Веселе, Берислав, Новоберислав, Зміївка, Червоний Маяк, Новокаїри, Республіканець, Милове, Качкарівка, Саблуківка, Дудчани, Гаврилівка, Михайлівка, Золота Балка та Осокорівка.

Читайте також: Обстріл Берислава: загинули та постраждали волонтери з Франції

«На жаль, днями через ворожий удар по Бериславу загинули двоє громадян Франції, волонтерів організації HEKS EPER. Троє їхніх співгромадян та українець - поранені. У воєнний час ніхто не може гарантувати безпеку, але ми маємо чітко фіксувати перебування людей у місцях активних бойових дій», - наголосив перший заступник начальника Херсонської ОВА, заступник голови Ради оборони Херсонської області Дмитро Бутрій.

Також в ОВА інформують, що під час засіданні обговорили хід мобілізаційної кампанії. Вирішили створити обласну військово-лікарську комісію із залученням спеціалістів обласного медзакладу.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Емманюель Макрон висловив співчуття з приводу смерті в Україні двох французьких волонтерів. Вони загинули у четвер внаслідок удару російського безпілотника в Бериславі, поблизу Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-