У Трускавці побудують сучасний завод мінеральних вод за €35 мільйонів - міський голова

У Трускавці побудують сучасний завод мінеральних вод за €35 мільйонів - міський голова

Ексклюзив
Укрінформ
У курортному містечку Трускавці побудують сучасний завод мінеральних вод, інвестиції становлять близько 35 млн євро.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив голова Трускавецької територіальної громади Андрій Кульчинський.

За його словами, наприкінці минулого року було прийнято рішення про початок процедури зміни генерального плану міста в частині розробки документації і створення екологічного технопарку площею 25 гектарів, де буде побудований завод мінеральних вод. 

"Уже проведені геодезичні роботи і є розуміння, яке навантаження можна проводити на ґрунти. Розроблення проєкту замовлено німецькій архітектурній компанії, що працювала для різних світових брендів, таких як Coca-Cola. Тобто в цієї компанії є великий досвід. … Якщо все буде добре, то в цьому році можуть розпочати будівництво заводу. За словами інвесторів, вкладення становлять майже 35 мільйонів євро", - сказав Кульчинський.

Він зазначив, що власник обрав німецького проєктанта, бо для нього було важливо, щоб усе відповідало європейським екологічним нормам.

За словами Кульчинського, інвестор – це товариство з обмеженою відповідальністю, там декілька власників.

Він розповів, що на новому заводі виробничі лінії будуть автоматизовані, але в частині промоції і реклами, укладання логістичних угод буде зайнято багато людей.

Читайте також: Мер Трускавця про роботу нововведеної ВЕС: Надходження до бюджету становитимуть до ₴2 мільйонів

Міський голова наголосив, що це іміджевий проєкт для Трускавця. «Ця вода дуже серйозно конкуруватиме на українському і, сподіваюсь, європейському ринках. Тому що трускавецька марка вже відома в Польщі й загалом має всі шанси зайти на ринок у Східну Європу», - вважає Кульчинський.

Після введення заводу в експлуатацію очікується поповнення в різні бюджети до 150 млн грн на рік за цінами 2023 року.

За словами Кульчинського, у Трускавці є два заводи мінеральних вод, але вони мають малу потужністю і з запуском нового заводу припинять свою роботу, «тому що новий завод закриє всі потреби. Вони, можливо, будуть перепрофільовані».

Як повідомлялося, склад лікувальної води «Нафтуся» не змінився з XIX століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-