На Тернопільщині у січні скасували закупівель на понад ₴102 мільйони

На Тернопільщині у січні скасували закупівель на понад ₴102 мільйони

Укрінформ
У Тернопільській області робоча група з підзвітності та прозорості скасувала у січні закупівель на понад 102 млн гривень.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Тернопільської ОВА, передає Укрінформ.

“У січні робоча група з підзвітності та прозорості скасувала на Тернопільщині закупівель на понад 102 млн гривень”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що управління стратегічних розслідувань зупинило дію пʼяти тендерів.

Крім того, надіслано 8 листів у громади щодо оголошених закупівель з певними порушеннями, які мають бути усунені, або ж закупівлі скасовані.

За словами заступника начальника Тернопільської ОВА Віктора Устенка, маємо забезпечити максимальні прозорість і підзвітність та ефективне витрачання коштів, які належать громаді і витрачаються в інтересах громади.

В обладміністрації нагадали, що робоча група із забезпечення прозорості та підзвітності органів влади на території Тернопільської області була створена 10 жовтня 2023 року.

Читайте також: На Одещині скасували спірних тендерів майже на ₴170 мільйонів

Вона здійснює моніторинг та аналіз проведення закупівель органами місцевого самоврядування і в разі виявлення нецільового або недоцільного використання коштів вживаються заходи зі скасування тендерів та розірвання відповідних договорів.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність” 24 січня правоохоронці затримали одного з голів ОТГ Одещини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-