На Буковині завершують підготовку до запуску ветеранського хабу

На Буковині завершують підготовку до запуску ветеранського хабу

Укрінформ
У Чернівецькій області найближчим часом запрацює ветеранський хаб. Там можна буде отримати підтримку будь-якому військовому, ветерану чи їхнім рідним.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

"У найближчий час ми мали б завершити всі процесуальні моменти, щоб запустити один із перших напрямів по ветеранському хабу. Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги захисникам і захисницям України «Ветеран-хаб» буде комунальним закладом, який надаватиме необхідну психологічну підтримку, консультації з питань лікування, соціального захисту, правову допомогу, зокрема з земельних та житлових питань", - сказав Запаранюк.

За його словами, одна з головних функцій нової установи – сприяння адаптації захисників до цивільного життя і надання усієї необхідної підтримки їхнім родинам та сімʼям полеглих воїнів. До роботи центру будуть залучені профільні фахівці та громадські організації. Також залучатимуть і громади області, щоб послуги для ветеранів були доступними.

Начальник Чернівецької ОВА зауважив, що послугами такого хабу зможуть скористатися і чинні військові, й ветерани, їхні сім’ї, родини загиблих.

"Вони повинні отримувати там увесь спектр послуг – юридична, соціальна, психологічна допомога тощо. От будь-яка проблема виникла, людина має прийти у цей ветеранський хаб, звернутися – й отримати потрібну допомогу. Щоб його не відправляли по різних інстанціях, військових частинах за різними довідками. Людина має прийти в одне місце, і там їй повинні допомогти", - вважає очільник Буковини.

Читайте також: Україна має унікальний досвід для розробки методик реабілітації ветеранів - Лапутіна

Крім того, така установа може стати і певною платформою для спілкування людей, які пов’язані з військовою сферою, військовим досвідом.

Як повідомлялося, у грудні минулого року під час сесії Чернівецької облради депутати підтримали ініціативу про створення центру соціально-психологічної допомоги українським захисникам - “Ветеран хаб”.

Фото з сайту armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-