На Рівненщині пошкодили меморіал пам'яті євреїв, що загинули під час Другої світової

На Рівненщині пошкодили меморіал пам'яті євреїв, що загинули під час Другої світової

Фото
Укрінформ
У Рівненській області невідомий пошкодив пам'ятний знак в урочищі «Папірня», встановлений на честь євреїв, які загинули від рук нацистів під час Другої світової війни.

Про це повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

Зазначається, що від регіонального управління СБУ надійшла інформація про поширене у месенджері відео, на якому зафіксовано, як невідомий чоловік пошкодив меморіальну дошку, встановлену євреям - жителям Соснового-Людвиполя, які загинули від рук нацистів.

На місці факт підтвердився. Поліцейські з’ясували, що невідомий ударом ноги збив одну із двох ідентичних стел пам’ятного знака, яка впала і розкололася.

За фактом осквернення і руйнування пам’ятника внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 297 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Читайте також: У Франції шукають вандалів, які пошкодили єврейські надгробки на цвинтарі Першої світової

Поліцейські проводять слідчі дії та вживають заходів для встановлення особи зловмисника. Вони просять громадян, які мають будь-яку інформацію чи стали свідком цього злочину, зателефонувати на спецлінію 102.

Як повідомлялося, щороку 27 січня міжнародна спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-