БЕБ запобігло розтраті ₴24 мільйонів при будівництві шкільного укриття в Одесі

БЕБ запобігло розтраті ₴24 мільйонів при будівництві шкільного укриття в Одесі

Укрінформ
Працівники Бюро економічної безпеки виявили в Одесі порушення у тендері на будівництво укриття у школі, на яке з держбюджету планувалося витратити 24 млн грн.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки, передає Укрінформ.

«Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області виявили порушення під час проведення тендеру на будівництво укриття для закладу освіти. З державного бюджету посадовці планували витратити 24 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, орган місцевого самоврядування та фірма-виконавець робіт уклали договір за результатами тендеру на майданчику електронної системи публічних закупівель Prozzoro.

Працівники Теруправління встановили, що у виконавця робіт відсутнє майно та працівники відповідної кваліфікації. Тобто компанія не відповідає кваліфікаційним вимогам тендеру.

Задля упередження розтрати державних коштів аналітики БЕБ направили лист до органу місцевого самоврядування з інформацією про виявлені порушення та пропозицією перевірити доцільність укладання згаданого договору.

Читайте також: Відбудова житла на Київщині: БЕБ виявило порушень на ₴105 мільйонів під час аналізу тендерів

«У результаті розгляду рекомендаційного листа замовник та виконавець робіт розірвали договір. Таким чином співробітники Бюро упередили розтрату 24 млн грн з державного бюджету», - наголосили в БЕБ.

Як повідомлялося, аналітики Бюро економічної безпеки у 2023 році запобігли незаконному відшкодуванню податку на додану вартість на 2,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-