В Україні через негоду знеструмлений 131 населений пункт

В Україні через негоду знеструмлений 131 населений пункт

Укрінформ
Станом на ранок 13 січня через несприятливі погодні умови залишається без електропостачання 131 населений пункт у п'яти областях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

“Внаслідок масованого ворожого обстрілу пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксовано, через негоду знеструмлено 131 населений пункт”, - ідеться у повідомленні.

У Дніпропетровській області, за даними міністерства, через негоду, яка пошкодила повітряні лінії обленерго, без світла залишається 41 населений пункт, загалом понад 3,3 тис. споживачів.

У Кіровоградській області після стихії залишаються знеструмленими 38 населених пунктів, це понад 2,6 тис. абонентів. За ніч енергетики заживили понад 300 споживачів.

У Запорізькій області знеструмлювалися 15 населених пунктів – це понад 2 тис. споживачів. На ранок відновлена подача електроенергії майже 2 тис. споживачів у 9 населених пунктах. Залишаються без світла 15 населених пунктів.

Минулої доби енергетики заживили 8 населених пунктів Миколаївської області, що були знеструмлені через негоду. Залишаються відключеними 23 населені пункти – це понад 1400 побутових та 128 юридичних абонентів.

Через обстріл Очакова були знеструмлені 868 споживачів. Усіх заживили. Також через обстріл залишилися без світла понад 700 абонентів у Баштанському районі. Внаслідок обстрілу було припинено газопостачання 32 споживачам в одному із сіл області.

Станом на 9:00 через негоду у Хмельницькій області знеструмлені 14 населених пунктів – це понад 2 тис. точок обліку.

Читайте також: Загроза ударів по українській енергетиці нікуди не зникла - Галущенко

У Донецькій області через бойові дії знеструмлювалися 3 населені пункти, у яких мешкають майже 800 споживачів. Енергетики заживили 9 населених пунктів, повернувши світло понад 3 тис. абонентів.

У Хустському районі Закарпатської області на газопроводі середнього тиску стався аварійний витік газу. Припинено газопостачання до 73 абонентів.

Через артобстріл з боку російського кордону у Сумській області було знеструмлено 8 населених пунктів, у яких мешкають майже 1,6 тис. споживачів. Також через технологічне порушення без світла залишалися 234 споживачі.

У Яготинському районі Київської області приватний підприємець, проводячи земляні роботи, пошкодив підземний газопровід. Через це відключено від газопостачання 55 приватних будинків.

У Чернігівській області з технологічних причин минулої доби сталося знеструмлення 660 споживачів.

Читайте також: Енергосистема працює стабільно в умовах морозів, але Галущенко просить економити

Як повідомляв Укрінформ, споживання електроенергії 12 січня залишалося на високому рівні, але дефіциту в енергосистемі країни не спостерігалося, понад 160 населених пунктів перебували без світла внаслідок негоди.

Фото: Олександр Гіманов 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-