На Вінниччині майже 60 господарств отримали компенсацію за доїльні установки

На Вінниччині майже 60 господарств отримали компенсацію за доїльні установки

Укрінформ
На Вінниччині 59 домогосподарств отримали часткову компенсацію за придбані у 2022-2023 роках установки індивідуального доїння.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

«На Вінниччині 59 домогосподарств отримали з обласного бюджету часткову компенсацію за придбані у 2022-2023 роках установки індивідуального доїння вітчизняного виробництва. Під час реалізації обласної Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021-2025 роки цим фізичним особам було виплачено 408 тис. грн відшкодування», - поінформували в ОВА.

У обладміністрації додали, що загалом на зазначені цілі було виділено 600 тис. грн.

Згідно з умовами програми, відшкодовувалось 50% вартості установки індивідуального доїння вітчизняного виробництва для домогосподарств, які утримували 3 і більше корів. Часткове відшкодування витрат надається один раз на 5 років.

Виплати таких компенсацій є одним зі шляхів підтримки розвитку молочного виробництва на селі.

Як повідомлялося, промисловим виробництвом молока на Вінниччині займається понад сто сільськогосподарських підприємств. Серед них є такі, які утримують від ста до тисячі корів. Також намітилася позитивна тенденція до збільшення сімейних фермерських господарств, які утримують десять і більше корів.

Читайте також: Заводи Вінниччини вже виробили 400 тисяч тонн цукру

На 1 листопада 2023 року в усіх категоріях господарств області чисельність поголів'я великої рогатої худоби становила 183 тис. голів, у тому числі корів - 96 тис. голів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року чисельність поголів'я великої рогатої худоби скоротилась на 12%, корів - на 9%. На Вінниччині 57% ВРХ утримується в домогосподарствах населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-