Письменниця зі США профінансувала притулок на Львівщині для жертв домашнього насильства

Письменниця зі США профінансувала притулок на Львівщині для жертв домашнього насильства

Фото
Укрінформ
У Глинянській громаді Львівської області відкрили притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Профінансувала проєкт вартістю ₴8,6 млн американська письменниця, телеведуча та бізнесвумен Мітці Пердью.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Це вже четвертий подібний заклад, який відкрили у Львівській області за минулі два роки. Величезне дякую благодійникам, завдяки яким це стало можливим. До слова, пані Пердью навіть продала свою каблучку, яку їй подарував чоловік, щоб допомогти жінкам і дітям в Україні», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Від подякував поліції, яка працює над превенцією таких злочинів, запевнивши: ті, хто їх чинить, будуть нести покарання. Вдячні слова були висловлені й захисникам і захисницям за те, що вони виборюють і відривають нас від «руссого мира», слоганом якого є «б’є – значить любить».

«Ми – інші й інше ставлення маємо впроваджувати кожен у своїх громадах. Я б хотів, щоб у цьому притулку було якомога менше людей, а суспільство було менш агресивним і більше поважало один одного, наше завдання – цьому всіляко сприяти», - наголосив Козицький.

На Львівщині відкрили притулок для жертв домашнього насильства, профінансований письменницею зі США / Фото: loda.gov.ua

Прихисток «Покрови Пресвятої Богородиці» відкрили у Глинянській громаді на базі реконструйованої одноповерхової будівлі, де раніше була поліклініка. Пердью профінансувала роботи з реконструкції та облаштування притулку через благодійний фонд «Сієнтія Юкрейн». Вартість робіт – 8,6 млн грн. Проєкт реалізували у співпраці з Львівською РВА, Глинянською міською радою та благодійниками.

Як поінформували правоохоронці, лише за п’ять днів нового року до Нацполіції у Львівській області скерували понад 100 заяв про домашнє насильство. Відтак проблема залишається актуальною.

«Дуже важливо, що жінки можуть звернутись по допомогу, і знатимуть, що вони не залишились наодинці зі своєю бідою. Притулок – це місце насамперед безпеки, затишку та комфорту. Ми завжди наголошуємо, що важливо не замовчувати проблему, а звертатись по допомогу якомога швидше», – зазначила завідувачка притулку Галина Ганачівська.

Тут у семи кімнатах одночасно зможуть тимчасово проживати до 22 осіб, зокрема діти. Є ліжечка для немовлят, а також кімната, облаштована згідно з інклюзивними вимогами.

Читайте також: Куди звертатися жертвам домашнього насильства - роз'яснення Нацполіції

У прихистку жінка може перебувати до трьох місяців. З нею працюватиме фахівець із соціальної роботи, а також психолог та при потребі юрист.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році Київську область відвідала всесвітньо відома письменниця, філантроп, спадкоємиця готелів Шератон, телеведуча та бізнесвумен Мітці Пердью. Вона передала поліції Чорнобильської зони відчуження вісім авто. Перед тим бізнесвумен продала на аукціоні старовинний колумбійський смарагд за понад мільйон доларів.

У липні 2023 року Пердью знову відвідала Київщину, її візит був пов’язаний із черговою благодійною місією - меценатка передала п'ять сучасних катерів для водної поліції регіону. Вона також розповіла учасницям Асоціації жінок США, членом якої є сама, що будує в Україні безпечний шелтер для жінок, які постраждали внаслідок торгівлі людьми та насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-