У Смілі знесли шість будинків, зруйнованих російською ракетою

У Смілі знесли шість будинків, зруйнованих російською ракетою

Фото
Укрінформ
На Черкащині у Смілі знесли шість будинків, зруйнованих внаслідок влучання російської ракети.

Про це повідомив міський голова Сміли Сергій Ананко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"5 січня у мікрорайоні Гречківка продовжуються активні роботи зі знесення домоволодінь, які не підлягають ремонту внаслідок пошкоджень від російської ракети. Останні декілька днів важка техніка, у кількості 10 одиниць, безперервно працювала над очисткою території від залишків зруйнованих споруд. 6 вже знесли. Будемо продовжувати цю роботу і в суботу та неділю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 31 заявка з 52 на перекриття пошкоджених дахів на сьогодні вже виконана, а загалом пошкодження виявили у 113 будівлях. Наразі над відновленням дахів одночасно працюють 12 бригад. Крім місцевих жителів, у роботах беруть участь також люди з сусідніх територіальних громад, підприємці міста та релігійні організації.

"Головна мета наразі – встигнути перекрити найбільш пошкоджені дахи до настання холодів", - зауважив Ананко.

Він подякував місту-побратиму Ватутіно за надані пиломатеріали. Також громади Черкаського району допомагають. Місцева влада та всі залучені групи працюють цілодобово і без вихідних, щоб забезпечити постраждалим необхідну допомогу та підтримку, підкреслив міський голова.

Посадовець додав, що за дорученням начальника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця, кожен район області вже взявся за відбудову житлових споруд, які були знищені. Черкаська районна військова адміністрація уже сьогодні почала завозити матеріали для відновлення двох зруйнованих будинків.

Читайте також: Росіяни обстріляли Нікополь і Криворізький район, є руйнування

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок влучання російської ракети в місті Сміла Черкаської області повністю знищено 8 будинків, понівечено - 83.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-