Морози прийдуть на вихідних - у неділю похолоднішає до -12°

Морози прийдуть на вихідних - у неділю похолоднішає до -12°

Погода
Укрінформ
Українців найближчі вихідні здивують вкрай мінливою погодою: у суботу в більшості областей тепло та мокро, а в неділю - холодно та сніжно.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у суботу на більшій частині території країни вдень буде плюсова температура: на сході — +1…+4°, у центрі — +2…+5°, на заході — +5…+7°, на півдні — +6…+9°. Морозною погода буде лише в північних областях і на Харківщині — -3…-5°.

Субота буде похмурою і вогкою. В Івано-Франківській, Львівській і Закарпатській областях пройдуть сильні дощі (до 8 мм), у північних областях — мокрий сніг (до 5 мм).

Читайте також: Хуртовини, ожеледь та морози: в Україну йде значне похолодання

У неділю, 7 січня, на північ України прийде суттєве похолодання — вдень стовпчики термометрів опустяться до -10...-12°, уночі — до -15...-17°. На сході, у центрі та більшості західних областей очікується -4…-6°. Лише на півдні та в Закарпатській області збережеться плюсова температура — до +4…+7°.

Хмарно з проясненнями буде лише на півночі, решту регіонів накриє опадами. На Вінниччині пройдуть сильні снігопади (24,8 мм), у центрі та на сході — сніг із дощем.

Новий тиждень розпочнеться з морозів по всій країні. Вдень 8 січня на півдні очікується -1...-3° (уночі — -4°), на сході — -5...-8° (уночі — до -11°), у центрі та на заході — -8...-11° (уночі — -14°). Особливо холодною погода на початку тижня буде в Сумській і Чернігівській областях, де термометри покажуть до -18° удень та до -23° уночі.

Читайте також: До 18 градусів морозу: у Києві узгодили дії усіх служб на випадок надзвичайних ситуацій

В центральних, південних і східних областях країни синоптики прогнозують сильні опади. Зокрема, 7–8 січня у Харківській і центральних областях очікується до 10–30 см приросту снігового покриву, а на півдні, південному сході та сході — налипання мокрого снігу (до 5–15 см) та ожеледиця.

У центрі, на сході та півдні країни пориви вітру сягатимуть 15–20 м/с, ймовірні хуртовини. У більшості регіонів дороги скує ожеледиця.

Згідно з народними прикметами, ясний день 6 січня обіцяв багатий урожай, снігопади чи дощі — теплу зиму. Крім того, сніг цього дня вважався передвісником змін на краще. Якщо 7 січня приходила відлига, на весну чекали теплу та ранню, а морози віщували сильні холоди до кінця місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-