До 18 градусів морозу: у Києві узгодили дії усіх служб на випадок надзвичайних ситуацій

До 18 градусів морозу: у Києві узгодили дії усіх служб на випадок надзвичайних ситуацій

Укрінформ
Рада оборони Києва затвердила алгоритми координації та узгодження дій Сил оборони, правоохоронних органів, Державної служби з надзвичайних ситуацій і районних державних адміністрацій у критичних ситуаціях, спричинених воєнною агресією РФ або негодою.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

Як заявив начальник КМВА Сергій Попко, Київ та кияни мають бути максимально захищеними. «Ми маємо передбачати майбутні загрози та ризики для столиці України і превентивно реагувати на потенційні небезпеки для запобігання критичних ситуацій», - зазначив він.

За словами очільника КМВА, останні масовані ракетні удари ще раз довели, що ворог не відмовився від мети знищувати цивільне населення, тому існує реальна загроза повторення повітряних ударів, зокрема по об’єктах критичної інфраструктури.

Водночас, найближчим часом у Києві очікується погіршення погодних умов - різке похолодання до -18ºС.

Читайте також: Хуртовини, ожеледь та морози: в Україну йде значне похолодання

Реагуючи на ці виклики, у столиці сьогодні скликана Рада оборони Києва.

На засіданні затвердили алгоритми координації та узгодження дій Сил оборони, правоохоронців, ДСНС і райдержадміністрацій. Були ухвалені спільні рішення про необхідність забезпечити роботу усіх «пунктів незламності» в цілодобовому режимі та перевірити і за необхідності доукомплектувати пункти незламності Києва необхідними засобами.

Також ухвалене рішення перевірити готовність до забезпечення роботи закладів охорони здоров’я на випадок критичної ситуації; поінформувати киян про роботу і доступ до «пунктів незламності» на період погіршення погодних умов.

Перед морозами слід перевірити горища, технічні поверхи житлових будинків, усунути недоліки для недопущення замороження систем опалення будинків.

У КМВА нагадали, що кожен киянин може знайти найближчий «пункт незламності» у застосунку «Дія». Там є інтерактивна мапа, у меню можна дізнатися адресу та умови кожного пункту, а також прокласти до нього маршрут. Сервіс працює навіть без доступу до інтернету - для цього потрібно завчасно завантажити карту вибраного регіону в «Дії».

З 2022 року в Києві створено понад 1000 «пунктів незламності». Частина цих об’єктів вже розгорнуті, зокрема вони є в кожному районному відділенні поліції Києва та ще 47 таких пунктів створені на базі ДСНС.

Читайте також: Укриття та «пункти незламності»: на Київщині запустили інформаційний чат-бот

«Пункти незламності» функціонуватимуть цілодобово і безкоштовно для тимчасового перебування у разі надзвичайних подій, зауважили у КМВА.

Також у Києві щодня працює Соціальний патруль. Це бригада із працівників Будинку соціального піклування, яка допомагає безхатченкам.

Як повідомляв Укрінформ, Рада оборони Києва доручила керуючим компаніям запобігти замороженню систем опалення.

Фото: Головне управління ДСНС України у м. Києві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-