Поліцейський з Вінниччини виготовив 20 буржуйок та 1500 окопних свічок для захисників

Поліцейський з Вінниччини виготовив 20 буржуйок та 1500 окопних свічок для захисників

Фото, відео
Укрінформ
Ювенальний поліцейський капітан Сергій Хрущ з селища Муровані Курилівці, що на Вінниччині, виготовив 20 буржуйок та 1,5 тис. окопних свічок для захисників.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, передає Укрінформ.

«От нам зараз тепло, а військовим в окопах ні. Тому мені і прийшла на думку ця ідея. До війни у мене було хобі - мисливство та рибальство. Навіть спеціальна закрита група у соцмережі. На початку повномасштабного вторгнення ворога ця група «перепрофілювалась» у допомогу ЗСУ. Я написав оголошення, що потрібен матеріал для виготовлення буржуйок і люди почали приєднуватись. Зараз це моє волонтерство, тому що в мене є основна робота, однак це і мій обов’язок», - розповів Хрущ.

За його словами, так із часом у його дворі з’явилась мінімайстерня. Досвід з виготовлення буржуйок він мав, тож потрібен був лише матеріал.

Читайте також: Чернівецька гімназія відправила на фронт майже 50 тисяч окопних свічок

За основу для буржуйок свого виробництва капітан поліції використовує газові балони або бойлери. Спочатку виготовляв їх із власних матеріалів та заготовок, потім з матеріалами почали допомагати земляки.

На виготовлення однієї буржуйки правоохоронець-волонтер витрачає пів доби. Працює вечорами та у вихідні, позаяк у будні працює ювенальним поліцейським. Йому допомагають друзі, волонтери, дружина та син.

Основне завдання таких пічок - можливість просушити одяг та взуття, обігріти бійців та приготувати їжу. Нагрівається пічка окопними свічками, їх теж виготовляє Сергій Хрущ із помічниками. Буржуйка тримає тепло близько доби. На кожній із них вигравіювані літери МРМК (мисливці, рибалки, Муровані Курилівці) та ЮП (ювенальна поліція).

В Поліції Вінницької області Укрінформу розповіли, що Хрущ та його помічники виготовили для фронту вже 20 буржуйок і 1,5 тис. окопних свічок.

Як повідомлялося, на Вінниччині громади налагодили виробництво мобільних лазне-пральних комплексів для передової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-