У Львові провели урочисті заходи з нагоди дня народження Бандери

У Львові провели урочисті заходи з нагоди дня народження Бандери

Фото
Укрінформ
У Львові відбулися урочисті заходи з нагоди 115-ї річниці з дня народження Степана Бандери.

Про це повідомила Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Біля пам’ятника Степану Бандері у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди 115-ї річниці з дня народження голови проводу ОУН», - йдеться в дописі.

У Львові відбулися урочисті заходи з нагоди дня народження Степана Бандери / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Зазначається, що до вшанування долучилися представники депутатського корпусу, обласної, районної та місцевої влади, ветерани УПА, жителі та гості Львівщини.

Учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника, долучилися до спільної молитви за Україну, виконали українські патріотичні пісні

«Рівно 115 років тому народився борець за незалежність нашої держави, лідер ОУН. Людина сильної волі та віри у вільну Україну, принципова й непохитна. pocійськиx окупантів досі сковує страх навіть від самого його імені. А для нас Степан Бандера – символ українського спротиву і дороговказ. Багато його слів виявилися пророчими. Памʼятаємо і вивчаємо історію нашої держави та на чолі з нашими ЗСУ творимо нову. Лише перемога!», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: У Франківську презентували книгу про життя Степана Бандери без міфів

Степан Андрійович Бандера – один із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, голова проводу ОУН-Б – одного з підрозділів Організації Українських Націоналістів після її розколу.

У 2010 році посмертно нагороджений званням Герой України.

Степан Бандера похований на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-