На Луганщині в захоплених росіянами селах поблизу Довжанська три тижні немає світла

На Луганщині в захоплених росіянами селах поблизу Довжанська три тижні немає світла

Укрінформ
У тимчасово захоплених росіянами селах поблизу Довжанська Луганської області уже три тижні відсутнє електропостачання.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

“Майже три тижні чекають на відновлення електропостачання жителі населених пунктів поряд із Довжанськом. Через неспроможність нормальної організації роботи енергетичного сектору у так званій “ЛНР” після негоди десятки тисяч людей чекали на ремонтні бригади від тижня до двох”, - ідеться у повідомленні.

Як зауважили в ОВА, у більшості полагодили, проте декілька сіл залишаються без світла і досі. Реакція населення залишається загарбниками без уваги.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, російські війська не зменшили кількості обстрілів в останню добу 2023 року, застосувавши близько 540 снарядів на Луганському напрямку. Ворог відкривав вогонь поблизу Невського та Білогорівки.

Читайте також: В українців на окупованій Луганщині зніматимуть відбитки пальців - Лисогор

Перебуваючи в активній обороні, українські військові намагаються максимально нанести ураження техніці та особовому складу ворога. Декілька разів росіяни спробували штурмувати Макіївку, але були зупинені. Авіацію росіяни використовували в Серебрянському лісі.

Як констатували в ОВА, “менше ніж за два роки Біловодська лікарня подолала шлях від однієї з найкращих в регіоні до відсутності можливості зробити будь-яке обстеження та звернутися до профільного лікаря”. У грудні туди приїхали медики з Новосибірської області, подолавши шлях у 3,5 тис. км, бо в захопленому у 2022 році населеному пункті весь цей час були відсутні, зокрема хірург, гінеколог, реаніматолог. Вахта відпрацює декілька тижнів, після чого лікарня знов спорожніє, підкреслили в обладміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщину з Росії цілими сім’ями завозять представників “малих народів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-