В українців на окупованій Луганщині зніматимуть відбитки пальців - Лисогор

В українців на окупованій Луганщині зніматимуть відбитки пальців - Лисогор

Укрінформ
Зняття відбитків пальців – ще один засіб контролювати тих, хто в тимчасово окупованій Луганщині відмовляється отримувати паспорт РФ.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Це ще один засіб обліку тих, хто не отримав паспорт РФ, а також українців, які вирішать подорожувати на територію так званої «ЛНР». Вони на окупованій Луганщині вважаються іноземними громадянами, а тому, як повідомляє «МВД ЛНР», зобов’язані пройти обов’язкову дактилоскопічну реєстрацію та фотографування, стати на міграційний облік», - написав Лисогор.

За його словами, українцю необхідно мати при собі низку документів. Зокрема, копію паспорта громадянина України із переведенням на російську мову.

Очільник Луганської ОВА нагадав, що в Старобільську окупаційна влада вже почала примусово видавати документи іноземних громадян чи людей без громадянства місцевим жителям, які не оформили російські паспорти. Ці документи будуть дійсні протягом 2024 року.

Читайте також: На окупованій Луганщині мешканців змушують вступати до штурмових загонів

«Також, згідно з законодавством РФ, із 1 липня 2024 року іноземним громадянином там визнаватимуть людину, яка не отримала російського паспорта – на неї очікує депортація, якщо вона становитиме загрозу для окупантів. Як бачимо, відповідний реєстр вже почали готувати різними способами», - наголосив Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ, у Сєвєродонецьку чоловіків при спробі отримати адмінпослуги росіяни відправляють до військкомату.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-