Лисогор про загибель дівчинки з Луганщини у РФ: Причина - в російській вакцині

Лисогор про загибель дівчинки з Луганщини у РФ: Причина - в російській вакцині

Укрінформ
Надійшла інформація, що діти з окупованої Луганщини, які захворіли після «відпочинку» в РФ, були щеплені сумнівною російською вакциною.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Наразі стало відомо, що значна частина дітей, в яких було діагностовано симптоми ГРВІ і грипу А, - а це 96 осіб зі 125 - раніше були щеплені російською вакциною «Совигрипп». Зокрема, і 12-річна жителька Молодогвардійська. Її вакцинували в жовтні. До речі, саме в середині жовтня так званий минздрав «ЛНР» отримав 51 680 доз зазначеної вакцини, які були розподілені по містах», - написав Лисогор.

Він додав, що керівниця окупаційного державного органу Наталія Пащенко тоді рекомендувала пришвидшити вакцинацію дитячого населення. Крім того, за кілька днів до подорожі загиблій дівчинці з Луганщини зробили щеплення від дифтерії та правця.

Читайте також: Росіяни вважають законним викрадення українських дітей - дослідниця

«За інформацією з відкритих джерел, поствакцинальні ускладнення після такого щеплення вакциною російського зразка спостерігаються у період з п’ятого до п’ятнадцятого дня при порушенні процедури виробництва, зберігання, контролю якості та безпосередньо вакцинації», - зауважив голова Луганської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на «оздоровленні» в РФ померла 12-річна дівчинка з Луганщини, ще 100 дітей в лікарні.

Фото: Артем Лисогор / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-