Громада з Буковини та комуна з Румунії домовилися про співробітництво

Громада з Буковини та комуна з Румунії домовилися про співробітництво

Фото
Укрінформ
Вижницька міська територіальна громада Чернівецької області та комуна Мілішівці Сучавського повіту Румунії підписали угоду про співробітництво.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Чернівецької обласної ради, передає Укрінформ.

«Вижницька міська територіальна громада та комуна Мілішівці Сучавського повіту Румунії підписали угоду про співробітництво», - йдеться в повідомленні.

В облраді зазначили, що сторони співпрацюватимуть в багатьох сферах, зокрема: промисловості, сільського господарства, освіти та охорони здоров'я, культури, туризму, спорту, екології, розвитку бізнес-середовища, безпеки тощо.

Дружні відносини між громадами зародилися ще восени, коли мер комуни Василь Караре побував з робочим візитом у Вижницькій громаді. Потім з аналогічним візитом румунських колег відвідала делегація з Буковини.

Читайте також: Громади Буковини уклали 35 угод про партнерство з муніципалітетами Румунії

Під час зустрічі делегації обговорили концепцію спільного проєкту в галузі безпеки, який планується подавати на розгляд спільної операційної програми Interreg NEXT Румунія-Україна.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня Україна й Румунія підписали меморандум про взаєморозуміння. У документі йдеться про підтримку й розширення взаємного військово-технічного співробітництва між країнами.

Фото: Чернівецька обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-