Навчальним закладам Харківщини потрібно майже 1350 укриттів - ОВА

Навчальним закладам Харківщини потрібно майже 1350 укриттів - ОВА

Укрінформ
Потреба навчальних закладів Харківської області в укриттях складає майже 1350.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Це школи, садочки, профтехосвіта, виші. Маємо лише 125 захисних споруд, які ще треба привести до ладу. З них 115 - протирадіаційні укриття», - зауважив керівник області.

За його словами, у трьох районах області готуються до змішаного навчання школярів із 1 вересня 2024 року.

«На сьогодні в нас є вже 19 проєктів безпечних освітніх просторів на наступний рік. Крім Харківського, у пріоритеті - Красноградський і Лозівський райони, для яких ми повністю розробили мережу. У Лозовій завдяки американському меценату пану Говарду Баффету будують шкільну фабрику-кухню. Під цей проєкт ми розбудуємо безпечне освітнє середовище, щоб відкрити офлайн-навчання. Плануємо зробити все до 1 вересня наступного року», - сказав начальник ОВА.

Зараз захисні споруди будуть у Люботині та Коротичі Харківського району.

Читайте також: Упродовж року до Харкова повернулися 30 тисяч школярів - міська рада

«Наприклад, у Коротичі взагалі немає жодного бомбосховища. Тому ми обрали цю локацію - поруч із закладом освіти та селищною радою. Тобто це планується як безпечний хаб не лише для школярів. У Люботині - так само. Будемо намагатися в цих населених пунктах перевести дітей на офлайн або змішану форму навчання», - зазначив Синєгубов.

Він пояснив, що з урахуванням безпекових умов, темпів будівництва захисних споруд, найпростіших укриттів, в районах будуть комбінувати форму навчання, дітей підвозитимуть шкільними автобусами.

Як повідомлялося, у селищі Коротич Харківської області будують захисну споруду, яка одночасно зможе вмістити близько 500 дітей та вчителів місцевої школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-