На Харківщині будують школу під землею

На Харківщині будують школу під землею

Фото
Укрінформ
У селищі Коротичі Харківської області будують захисну споруду, яка одночасно зможе вмістити близько 500 дітей та вчителів місцевої школи.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Одне із запланованих укриттів вже будуємо в Коротичах Харківського району. Це фактично школа під землею, де зможуть навчатися діти», – поінформував Синєгубов.

За його словами, ця захисна споруда зможе одночасно вмістити близько 500 людей, що відповідає кількості учнів і педагогів, які перебувають у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог це укриття зможе вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів.

Читайте також: У Харкові школярі навчаються в метро у дві зміни

Укриття матиме кілька приміщень, санітарні кімнати, три виходи, буде оснащене автономним джерелом електроенергії та здатне витримати пряме влучання ракети С-300.

Вартість робіт – 99,1 млн грн.

За його словами, всього державна субвенція на облаштування укриттів для Харківщини становить 224,6 млн грн. За ці кошти передбачено охопити 31 об'єкт: це будівництво, капітальні ремонти та розробка проєктно-кошторисної документації.

Як повідомляв Укрінформ, у Бориспільському районі Київської області на території Іванківського ліцею будують протирадіаційне укриття.

Фото: Олег Синєгубов/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-