У Бориспільському районі на Київщині будують протирадіаційне укриття

У Бориспільському районі на Київщині будують протирадіаційне укриття

Фото
Укрінформ
У Бориспільському районі Київської області на території Іванківського ліцею зводять протирадіаційне укриття.

Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Будівництво протирадіаційного укриття подвійного призначення виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником робіт є Київська обласна військова адміністрація», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вже виконали земляні роботи, армували та залили плиту фундаменту бетоном, улаштували каркас стін з арматури. Наразі зводять зовнішні стіни.

Передбачається звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень, облаштувати санвузли та медичний кабінет.

Читайте також: На Київщині будують ще одне протирадіаційне укриття

У ліцеї навчається близько 400 школярів. Тут функціонують різноманітні гуртки та спортивні секції, які відвідують діти з усієї громади. Зараз у закладі укриття немає, учні користуються сховищем поряд.

Нова захисна споруда загальною площею 1030 м² зможе вмістити 305 осіб. Це дасть змогу організувати позмінне навчання у закладі в очному форматі.

Як повідомлялося, у закладах освіти Київської області облаштували понад 1200 об’єктів цивільного захисту та укриттів. Вони розраховані на одночасне перебування майже 270 тис. людей.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-