У Маріуполі «рієлтори» з Росії продають будинки евакуйованих містян

У Маріуполі «рієлтори» з Росії продають будинки евакуйованих містян

Укрінформ
У тимчасово окупованому Маріуполі та навколишніх селищах «рієлтори» з Росії продають будинки місцевих мешканців, які виїхали з початком повномасштабної війни.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила міська рада українського Маріуполя.

«Псевдорієлтори з Росії продають будинки маріупольців та жителів навколишніх селищ. У місцевих пабліках з’явилося відео, у якому чоловік розповідає, що здійснює продаж будинків у селищі Мелекіне. За його словами, російська рієлторська компанія вже «зайшла до Маріуполя», - йдеться у повідомленні.

На оприлюдненому міськрадою відео росіянин рекламує співвітчизникам пансіонати на березі Азовського моря. «Наші люди вже є в Маріуполі. Ставимо в росреєстр. Все законно», – заявляє він.

У міській раді підкреслили, що росіяни відбирають майно маріупольців та жителів навколишніх населених пунктів, які змушені були виїхати після початку повномасштабного вторгнення. А тепер загарбники «законно» привласнюють чужу власність та продають приїжджим громадянам РФ.

Читайте також: Росіяни продовжують нищити історичні будівлі в центрі Маріуполя - Андрющенко

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджено та зруйновано житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Загарбники продовжують зносити пошкоджені будівлі, щоб приховати сліди своїх злочинів. При цьому окупаційна влада будує житло тільки для приїжджих росіян. Ці квартири в іпотеку продають за цінами, вищими, ніж у РФ.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-