У Херсоні можна почути десять українських радіостанцій

У Херсоні можна почути десять українських радіостанцій

Укрінформ
У Херсоні працює десять радіостанцій.

Про це в інтерв’ю Укрінформурозповів представник Нацради України з питань телебачення і радіомовлення у Херсонській області Сергій Мовчан.

«У перші місяці після звільнення почалася відновлювальна робота для запуску наших радіопередавачів...І за рік у Херсоні запустили дев'ять радіостанцій (радіо «Промінь», «Українське радіо», радіо «Культура», «Армія FM», «Перець FM», радіо НВ, радіо «П’ятниця», радіо «Байрактар», «Radio ROKS»)», - каже Мовчан.

Також, за його словами, з 16 жовтня 2023 року, розпочала мовлення десята радіостанція - це Громадське радіо.

Окрім того, у Херсоні після деокупації міста створили місцеве радіо - проєкт X-ON.

«За підтримки ОВА створили проєкт X-ON. Вони вперше вийшли в ефір у річницю звільнення Херсона, близько місяця пропрацювали як інтернет-радіо. Коли був конкурс, подалися на частоту, отримали позитивне рішення від Нацради … Так що у нас народжується херсонське місцеве радіо. Це дуже класно», - сказав Мовчан.

За його словами, відповідно до Закону України «Про медіа», переможець конкурсу зобов’язаний розпочати мовлення упродовж року з дня оприлюднення рішення про видачу ліцензії. Він припускає, що все будуть робити максимально оперативно, перші кроки у цьому напрямку вже є.

Читайте також: У Криму хакери зламали радіостанцію - півтори години крутили українську пісню про ГУР МО

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-