Прикордонні села на Чернігівщині ще не отримали термінали Starlink

Прикордонні села на Чернігівщині ще не отримали термінали Starlink

Укрінформ
Прикордонні села Корюківської громади Чернігівської області, які потерпають від поганого телевізійного сигналу та відсутності інтернету, поки не отримали обіцяні урядом термінали Starlink.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник міського голови Корюківки Олександр Биков.

"Ми вже сформували заявку на термінали Starlink. Намагалися не нахабніти, а показати реальну потребу. Зараз чекаємо, коли термінали прибудуть до нашої громади. Також хочемо отримати підсилювачі телевізійного сигналу, бо зараз ворог глушить на прикордонні телевізійний сигнал своїми станціями радіоелектронної боротьби. Як тільки вони вмикаються, телевізійний сигнал на додатках Т2 зникає одразу", – сказав Биков.

За словами заступника міського голови Корюківки, ремонтні бригади лагодять дротовий звязок від Укртелекому, але постійні обстріли зводять цю роботу нанівець.

Читайте також: Атака на «Київстар»: на Київщині в населених пунктах без покриття розгортають Starlink

Директор департаменту розвитку інфраструктури широкосмугового доступу до інтернету Міністерства цифрової трансформації України Юрій Мацик зазначив, що процедура передачі терміналів Starlink прикордонним областях стартувала за планом.

"Вона передбачає планування та забезпечення безпечної логістики, а також сам процес передачі техніки від Мінцифри до ОВА. Водночас хочу зазначити, що раніше окремі області вже отримували комплекти Starlink, і ми продовжимо працювати разом з партнерами, щоб забезпечити українців у прикордонних населених пунктах якісним зв’язком і доступом до мережі інтернет", - наголосив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у Львові заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан, відповідаючи на запитання міського голови Корюківки Ратана Ахмедова, зазначила, що Мінцифра уже отримала 503 комплекти терміналів Starlink від міжнародних партнерів та наступного тижня передасть їх до ВЦА для використання в прикордонних населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-