Прикордонні громади Чернігівщини матимуть інтернет завдяки терміналам Starlink

Прикордонні громади Чернігівщини матимуть інтернет завдяки терміналам Starlink

Укрінформ
У прикордонні Чернігівщини, де поганий мобільний зв'язок, доступ до інтернету буде впроваджено через використання супутникових терміналів Starlink.

Про це на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у Львові сказала заступниця міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан, відповідаючи на запитання міського голови Корюківки Ратана Ахмедова, передає кореспондент Укрінформу.

"Команда Мінцифри спільно з військово-цивільними адміністраціями сформувала тимчасове рішення для забезпечення доступу до інтернету в таких населених пунктах через використання супутникових терміналів Starlink та підсилювачів сигналу в радіусі кілометра від терміналу. Наступного тижня ми додатково передаємо 503 комплекти до ВЦА для використання у прикордонних населених пунктах", — запевнила Іонан.

Крім того, команда Мінцифри провело обговорення з мобільними операторами щодо збільшення інвестицій в розбудову потужностей. І вже упродовж 2024-2025 років компанії "Київстар" та Vodafone збільшать їх удвічі, що вплине на покриття і прикордонних територій. Також Мінцфри залучило міжнародну технічну допомогу в розмірі 700 тисяч євро у формі грантів для відновлення зруйнованих інтернет-мереж. Подано 130 заявок і 70 із них отримають по 10 тисяч євро до кінця поточного року.

У 2024 році за рахунок міжнародної технічної допомоги планується також продовжити проєкт інтернет-субвенції на населені пункти, де відсутній фіксований інтернет-доступ. Відповідний проєкт, за словами заступниці міністра, вже подано на донорську платформу.

Читайте також: Мінцифри розширить покриття зв’язку прикордонних територій через Starlink та національний роумінг

Як повідомляв Укрінформ, будівельники розпочали капітальний ремонт дитсадка «Лісова казка» на Чернігівщині, який постраждав від удару російських ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-