У горах Закарпаття - потужний паводок: стихія пошкодила захисні дамби та берегоукріплення

У горах Закарпаття - потужний паводок: стихія пошкодила захисні дамби та берегоукріплення

Укрінформ
На початку грудня в гірській частині Закарпаття зафіксували потужний паводок: стихія пошкодила захисні дамби та берегоукріплення.

Про це у Фейсбуці повідомила Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

«Через це захисні дамби та берегоукріплення, що забезпечують захист сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь у гірській місцевості, отримали додаткові пошкодження. Додаткові, бо зазнали шкідливої дії вод паводками у попередні роки, але їх не змогли відновити через відсутність фінансування», – прокоментував Мирослав Білецький.

Також він додав, що після спаду паводкової хвилі вдалося обстежити місця підтоплень та визначити рівень руйнувань. Загальна протяжність пошкоджених дамб та берегоукріплення становить 2 490 м.

Експерти повідомляють про високу ймовірність того, що чергові підйоми рівнів води в руслах річок призведуть до підтоплення та затоплення територій, які б ці споруди мали захищати. З огляду на це є нагальна потреба у фінансуванні відновлювальних робіт.

Читайте також: Зимовий паводок на Закарпатті: підтоплені понад 600 гектарів, є переливи через дороги

«Шукаємо можливості та кошти, аби закрити бодай частину необхідної суми із різних джерел», – зазначив перший заступник голови Закарпатської ОВА.

За підрахунками фахівців, у випадку проведення лише першочергових аварійних робіт, які передбачають виконання регулювання русел річок, відновлення тіла дамб місцевими матеріалами без кріплення, вартість становитиме понад 26,6 млн грн. Це дасть можливість частково покращити ситуацію. Щоб забезпечити надійний захист, необхідно провести капітальне відновлення пошкоджених споруд.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня через паводок на Закарпатті підтоплено 640 га сільськогосподарських угідь у Берегівському та Хустському районах, є переливи через дороги місцевого значення. Вода з підтоплених земель сходить самопливом.

Фото:  Закарпатська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-